27 Mart 2008

Neslihan'dan Havelsan'a Veda

1 Ekim 2003 de başladığım Havelsan'daki görevimden dün itibari ile ayrıldım. Kendime ayıracak birkaç günlük aradan sonra yeni işime başlayacağım. Dün Havelsan'daki arkadaşlar ile bir yemeğe çıktık. Bu yemekte bana veda için bazı hediyeler almışlar. Bu aralar katıldığımız doğa yürüyüşlerinde kullanmak üzere tozluk, boton, termos ve mat almışlar. Bir de veda için bir plaket. Bu hediyeler tabiki beni çok sevindirdi ancak 4.5 senedir birlikte olduğum arkadaşlarımdan ayrılmanın da burukluğunu yaşadım. Bugün ise tatilimin ilk günü. Bu boşluk esnasında ise en kısa zamanda yeni versiyonunu açmayı düşündüğümüz oyunumuz ÇizBakalım üzerinde çalışacağım.

24 Mart 2008

Güdül Doğa Gezisi

İki hafta önce katıldığımız ve çok keyif aldığımız Sey Hamamı doğa yürüyüşü ardından arayı çok açmadan yine ayakizi ekibi ile beraber iki hafta sonra yeniden bir geziye daha katıldık. Ayakizi'nin bu hafta düzenlediği doğa gezisi Güdül'e yapıldı.

Bu sefer yapılan geziye bir önceki tecrübemizden ders alarak daha hazırlıklı katıldık. Özellikle yürüyüş esnasında kullandığımız botonlar bize bu gezimizde oldukça yardımcı oldu.

Bu gezimizde arazi daha düzdü. Sıcaklık ise biraz daha fazlaydı.Bundan dolayı da sıvı tüketimimiz daha fazla oldu.

Gezimizin güzel geçmesindeki önemli etkenlerden biri de kesinlikle arkadaşımız Çağatay'ın bu gezimizde de yanımızda olmasıydı. Bu seneki hobilerimiz arasına doğa yürüyüşünü ekleyen arkadaşımıza minnettarız. Şehrin kalabalığından kurtulup buraları görmemize vesile olduğu için.

Güdül'e geçmek için aşmamız gereken derenin yoğun suya sahip olması ve bizim geçecek bir köprü bulamamız yürüyüşümüzü zorlaştıran bir etken haline geldi. Köprüyü geçemediğimiz için mecburen geçtiğimiz bir köye geri dönüş yaptık ve buradan aracımıza binip Güdül'e geçiş yaptık.
Güdül'e vardığımızda rehberimiz Gökhan bize bir süpriz hazırlamıştı. Güdül belediye başkanını makamında ziyaret ettik. Bize Güdül'ün tanıtımını yapan bir video izlettiler ve leblebi ikram ettiler. Gezimiz de böylece keyifli bir şekilde noktalandı.

11 Mart 2008

Sey Hamamı Doğa Yürüyüşü

Geçtiğimiz Pazar günü ayakizi ekibinin düzenlediği doğa yürüyüşüne katıldık.Uzun zamandır çalışmalarımızın yoğunluğu ve kış mevsimi sebebinden doğa ile buluşamadığımız şu günlerin ardından Pazar günü yaptığımız 14km lik doğa yürüyüşü bize ilaç gibi geldi.Tam anlamı ile kanımızı tazeledi diyebilirim.

Geziye arkadaşımız Çağatay Şahin'in önerisi üzerine gittik ve çok memnun kaldık.Bu güzel öneri için de kendisine teşekkür etmeden geçemeyeceğiz.

Sey Hamamından başlayıp yine burada noktalanan yürüyüşümüz esnasında çok güzel yerler gördük.Pazar gününün, karın henüz eridiği, doğanın yavaş yavaş uyanmaya başladığı ve güneşin içimizi ısıttığı bir güne gelmesi de ayrıca bir şans oldu bizim için.

Ekibimiz 50 kişilik oldukça kalabalık ve oldukça sıcak insanlardan oluşan bir gruptu.Bu da gezimize ayrıca bir zevk kattı. Tabiki bu güzel günün ardından yakın zamanda yeniden böyle bir yürüyüşe yeniden katılma kararı da aldık.