12 Mayıs 2008

ÇizBakalım Flash Versiyonu Yayında

Dün gece itibari ile uzun süredir üzerinde çalıştığımız ÇizBakalım oyunumuzun yeni site arayüzünü ve oyunun istemci tarafı değişikliğini tamamladık ve yayınladık. Bizim için yeni bir teknoloji olan Action Script 3 programlama konusunda çok iyi bir deneyim kazandık. Site altyapısında ise artık Joomla çözümünü kullanıyoruz. ÇizBakalımın flasha geçirilme işi, ileriye dönük oyun portalı projemiz ile ilgili ilk adımı teşkil ediyor. Bundan sonrası için ise bu versiyonun oturması, hatalarının ve eksiklerinin giderilmesi ardından diğer projelerimiz için rahatça adım atabileceğiz.

Oyunumuzda yaptığımız bu önemli değişikliğin en önemli nedeni ise Java versiyonunda yaşadığımız, birçok oyuncunun oyuna girme sorununu aşmaktı. Dünya üzerindeki internet kullanıcılarının %98 inde yüklü olduğu tespit edilen Flash teknolojisi ise geniş kitlelere sorunsuzca ulaşmak açısından, problemimize en uygun çözüm oldu.

Tabiki bu işin bitimi ile de uykusuz geçen yorucu bir dönemi de (en azından bir süreliğine) geride bırakmış olmanın rahatlığını yaşıyoruz sonunda. :)(: