18 Ağustos 2010

Bodrum Gündoğan

Bu seneki tatilimizde, keşfetmek için Bodrum yarımadasında bulunan Gündoğan isimli koyu seçtik.Gündoğan'ın eski ismi Farilya, Rumcada güneşin doğuşu anlamına geliyormuş. Gündoğan mavi bayraklı denizi olan çok güzel, sakin bir tatil mekanı.Bu tatilimiz sanırım geçirdiğimiz en dinlenmeli tatil oldu. Gündoğan'ın sakin denizi, insanı Ağustos sıcağında bile terletmeyen esintisi bizim buradan ayrılamamazı sağladı. Aslında yorucu bir senenin ardından iyi de oldu. Bol bol yüzmeli, çok çok kitap okumalı, uzun uzun konuşmalı ve bir o kadar da susmalı bir hafta geçirdik Gündoğanda.
Bir rezervasyon yaptırmadan gittiğimiz için ve otellerin düşündüğümüzden daha fazla dolu olmasından dolayı oda bulmak biraz sor olduysa da sonunda kalmak için Cennet Park Otelde karar kıldık. Gündoğan'da sahilde bulunan caminin hemen yanında yer alan, oldukça sıcak bir ortamı olan ve çok memnun kalarak ayrıldığımız bir oteldi. Otelin önünden hemen denize girebiliyor olmak oldukça rahat oldu. Bu açıdan yüzmek için çok daha fazla zamanımız oldu.Gündoğan'ın denizini çok beğendik. Çok temiz, dalgasız olması dolayısı ile rahatça uzaklara açılabildiğiniz ve sizinle birlikte yüzen bir sürü balığın olduğu çok güzel bir denizi var Gündoğan'ın. Hatta bir balık sürüsüne rastlayıp ilk başta oldukça koktuysam da sonra korkumu yenip onları seyre daldım.Bunların yanında Gündoğanda bolca sokak köpekleri göreceksiniz. Kimseye bulaşmadan sabahtan akşama yatıyorlar sahilde. Onlar ile yemeğimizi paylaştığımız çok akşam oldu.
Mekanlara gelince çok güzel balık lokantaları vardı fakat bunların öncesinde ev yemekleri yapan çok tatlı bir amcanın yeri vardı kaldığımız otelin hemen arka sokağında. Hatta yan dükkanda hediyelik eşya satışı da yapıyorlardı. Yemekler bana annemin hazırladığı muhteşem yaz sofralarını hatırlattı, bundan dolayı benim açımdan diğerlerinden ön sıraya geçti hemen. Bunun yanında mezelerini çok sevdiğimiz için iki akşam üstüste gittiğimiz bir restaurant daha vardı. Masaların bir kısmı iskeleye koymuşlar. Açıkçası o kısımda yemek yemek hemen yanınızda da denizin olması çok keyifli. Ama keşke bir de ismi hatırlayabilsem...:)