08 Ocak 2007

Kış Cenneti Karagöl

Bayram tatilinin ardından Perşembe ve Cumayı izin alarak birleştirip elde ettiğimiz uzun tatilimizin en güzel günlerini, Ankara'ya yaklaşık 150km uzaklıkta bulunan Karagöl'de geçirdik. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Ayca ve Orçun Babak çifti ile gittiğimiz kısa fakat güzel ve dinlendirici bu tatilde uzun zamandır görmediğimiz kadar kar gördük. Gitmeden önce herhangibir fikre sahip olmadığımız Karagöl'ü çok beğendik. Açıkçası hiçbirimiz bu güzel manzarayı beklemiyorduk.

Bu kısa tatilimizi orada bulunan dağ evlerinin birinde geçirdik.İçerisinde şöminesi, sobası, mutfağı bulunan bu 1+1 evler oraya yiyeceklerinizi götürüp gününüzü geçirmeniz için oldukça ideal. Tabiki yanınızda bir adet şömine ve soba yakabilen ayrıca gerekince odun kırabilecek bir arkadaşınızın olması da şart :) Yoksa üşümeden bu evlerde en azından bu mevsimde kalmak zor.Aslında istenirse elektirikli ısıtıcı da veriyorlarmış ama biz becerikli arkadaşımız Orçun Babak sayesinde gerek duymadık. Hem oraya gidip şöminenin karşısında ısınmanın zevki de bambaşka.

Orada bulunduğumuz süre içerisinde çok insan canlısı bir arkadaşımız vardı.Bize her gittiğimiz yerde arkadaşlık eden, gece sabaha kadar kapımızı bekleyen bu güzel, oyuncu kangal köpeği gezimizin bir neşe kaynağı oldu..

Bu güzel cennet mekana Ankara'dan gitmek isteyenler için kabaca tarif etmek gerekirse, İstanbul yolundan gidiliyor Ayaş'ı geçtikten sonra Beypazarı'nın ardından Karagöl levhası karşınıza çıkıyor.

Havalar ısındığında, baharda yeniden gitmek dileği ile...

1 yorum:

Ahmet Kamil Keleş dedi ki...

"Karagöl" diye bir yerin varlığından Hürriyet'in Cuma eki sayesinde haberdar olmuştum. Ankara'nın bu kadar yakın9nda böyle bir yerin olduğunu bilmek gerçekten şaşırtıcıydı. Bir gün ben de gitmek isterdim Karagöl'e.