11 Ağustos 2009

Bodrum-Gümüşlük


Bu tatilimizde kendimize keşfetmek için seçtiğimiz hedefimiz Gümüşlük'tü. Myndos isimli antik kentin kalıntılarını taşıyan bu ilçe tam anlamı ile insanın ruhunu dinlendirebileceği küçük ve güzel bir tatil yeri. Kalmak için yeni açılmış bir yer olan Otel Gümüşlük'ü seçtik ve çok memnun kaldık gideceklere gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir yer.

Gümüşlük'e gittiğinizde karşınıza çıkan Tavşan adası ve adeta denizin üzerinde yürüyen insanların görüntüsü ilk gidenleri oldukça etkileyen bir görüntü aslında. (Tabiki ben gitmeden yoğun bir araştırma yaptığım için pek şaşırdım diyemeyeceğim :) ) Tavşan adasına geçtiğinizde yukarıdan rahatlıkla görülebilen denizin içindeki taşlar kral yolunun kalıntılarıymış. Bunun yanında adanın üzerinde de kazı çalışmaları yapılıyor. Gemilerin yanaşmaması için deniz altında bulunan kalıntıların etrafına dubalar yerleştirilmiş.

Gümüşlük bizce çok romantik bir yerdi. İnsanın belki de tatile gideceği çok az yerde bulabileceği dinlendirici bir havası olan bu mekanın böyle hissedilmesini sağlayan bir çok etken vardı. Sesli müzik olmaması, çevreye saygılı ve güleryüzlü bir halkının olması, harika gün batımları ve bu gün batımını izlerken çok az yerde bu zevki tadabileceğiniz deniz kıyısında kurulmuş olan yemek yerleri bulunmakta. Bir yandan her daim durgun denizi yandan izlerken bir yandan da yemeğinizi yemek sanırım heryerde karşılaşabileceğiniz türden bir şans olmasa gerek.

Tatilimiz süresince çok güzel deniz ürünleri yeme şansımız da oldu. Gümüşlük'teki işletmelerde kendi seçtiğiniz en taze balıkları yiyebilme şansınızın yanında ahtapot salatası, deniz börülcesi, köpeoğlu salatası gibi harika lezzetleri de tadabilme olanağınız oluyor.

Tabiki Bodrum Yarımadasına gitmişken Turgutreis, Akyarlar ve Bodrum'u da görmek için geziler düzenledik. Bodrum Kalesini gezmek çok keyifliydi.

Ancak Bodrum'un sıcak ve boğucu havasından sonra Gümüşlük'ün insanı hiç boğmayan havasına dönmek ve her daim dolu olan kahvesinde bir akşam çayı içmek bu mevsimde ilaç gibiydi.

Gümüşlük 1.dereceden sit alanı olan bir bölge ve umarım bu hiç değişmez. Zaten şu ana kadar bu sade güzelliğini koruyabilmesini de yalnızca buna borçlu. Bodrum ve çevresinde oluşmuş yapılaşmanın buraya kadar gelememesi umarım birilerinin gözüne batmaz da buralar hep böyle güzel ve özel kalır.

Hiç yorum yok: